luni, 15 iulie 2013

Instinctul, nu doar un cliseu

Oamenii rai, oamenii meschini, oamenii invidiosi te pot invata in fiecare zi cate ceva. Nu, nu cum sa fii ca ei  - desi ar fi raspunsul perfect logic.
 
Cum sa te feresti de ei, cum sa-ti asculti instinctul care declanseaza alarma antiaeriana in apropierea lor, cum sa te stergi de baliga  ( = DEX s.f. excrement de animale mari, baligar – adica varianta romaneasca mai expresiva a americanului “bullshit”)  in care te-au impins premeditat si sa pasesti mai departe. Nu suna deloc glorios, nu-i asa ? Din pacate viata nu-i glorioasa, e doar viata, indiferent de bani, putere, functii, aparenta.
 
Care-i subiectul postarii ? Coaching insight: dezvolta si asculta instinctul.
 
Daca n-ai experimentat “alarme” inexplicabile logic, “feeling-uri”, presimtiri si alte abilitati pe care nu le treci in CV, inseamna ca esti prea tanar (no offence) sau prea rational – ambele cam rar :) . Ia incearca de cateva ori sa te bazezi pe ce simti de prima data – in chestiuni nu foarte importante, pentru inceput.
 
Fa o statistica a sentimentului (fain paradox, nu?) si vezi daca poti citi bine situatii, oameni, decizii. Fii sincer cu tine. Oamenii au tendinta sa-si supraestimeze abilitatile.
 
Daca ajungi la concluzia ca nu prea te poti baza pe instinct, nu este nici o tragedie, asa suntem majoritatea locuitorilor planetei.
 
Daca insa ti-ai verificat de-a lungul timpului instinctul si s-a dovedit a fi bun, asculta-l.  Lasa deoparte deductiile logice, presupunerile civilizate, gandurile de genul “nu am nici un argument rational”, “nu se poate intampla asta”, “poate exagerez, totusi”, “sa ma comport matur, nu pot justifica o hotarare bazata pe….nimic concret”.
 
Daca-i bun si verificat, asculta-ti-l, instinctul. De fiecare data. De fiecare data. De fiecare data.
 
Iti va parea rau daca nu o faci. De fiecare data. De fiecare data. De fiecare data.
http://www.pro-management-consultant.eu/ro/instinctul-nu-doar-un-cliseu.html

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu